Introductietraining AMBIT

Vergroot je kennis en aandacht

Samenvatting

AMBIT is ontwikkeld door het Anna Freud Centre in Londen voor moeilijk te bereiken jongeren met ernstige en complexe problemen, waaronder psychiatrische problemen. AMBIT is gebaseerd op de hechtingstheorie en legt de nadruk op het bouwen van sterke relaties, niet alleen tussen de ‘keyworker’ en de patiënt, maar ook met zijn/haar netwerk als ook binnen het behandelteam zelf. Het focust niet alleen op de patiënt en diens symptomen, maar heeft oog voor de ruimere context rondom de patiënt. AMBIT is meer een werkwijze dan een ‘therapie’ en promoot zowel evidence based werken als respect voor de lokale expertise in en rondom een team. Doordat mentaliseren de spil is waarom het AMBIT-wiel draait, leidt dit niet alleen tot een verbetering van het mentaliseren van de patiënt, maar ook dat van de omgeving, zowel die van de patiënt als de omgeving van het behandelteam.

Highlights

  • De theoretische kaders van het AMBIT model
  • Mentaliserende systemen
  • Praktisch toepasbare en gemakkelijk aan te leren mentaliserende AMBIT-tools
  • Ruimte voor implementatie in de praktijk

In de introductie training Adaptive Mentalization Based Integrative Treatment (AMBIT) van 2 dagen volgt, maak je kennis met het AMBIT-model, leer je meer over niet alleen mentaliseren met je client, maar ook in het wijdere netwerk rondom die client, zoals je team, organisatie en samenwerkingspartners. Daarnaast oefen je met het inzetten van mentaliserende AMBIT-tools als bijvoorbeeld thinking togehter en disintegration grit.

De introductietraining AMBIT is een verdiepende training. Theoretische kennis over mentaliseren en epistemisch vertrouwen wordt als bekend verondersteld, maar zal kort bij stil worden gestaan met nadruk op de consequenties van dit theoretisch kader in je dagelijkse praktijkvoering. Ook wordt er ruim stil gestaan bij de implementatie daarvan.

Deze AMBIT-training is ontwikkeld door de docenten in samenwerking met Peter Fuggle en Laura Talbot van het Anna Freud National Centre for Children and Families (AFNCCF) en wordt afgesloten met de uitreiking van een certificaat. Dit kan worden gebruikt voor de herregistratie bij het MBT-register in Nederland.

LocatieGolden Tulip Keyser, Keizerstraat 5, 4811 HL Breda
Data21 april
OpleidingsduurDe cursus omvat 1 live dag, van 9:30 tot 17:00u
Studiebelasting
TrainersSaskia Knapen en Rozemarijn van Duursen
Prijs€ 375,–

De AMBIT training is multidisciplinair toegankelijk en je kunt inschrijven als psycholoog, psychiater, psychotherapeut, systeemtherapeut, (ortho-)pedagoog, verpleegkundige, vaktherapeut, maatschappelijk werker e.a. Voorkennis van MBT en epistemisch vertrouwen wordt verwacht.

De deelnemer kent het theoretisch kader van AMBIT en heeft ook zicht op de essentiële kenmerken van de AMBIT werkwijze. Naast theorie leert de deelnemer tijdens de AMBIT opleiding met mentaliserende nieuwsgierigheid te kijken naar de cleint, zichzelf, maar ook het systeem, team en netwerk rondom die client. De deelnemer leert daarbij praktisch toepasbare mentaliserende AMBIT tools die hem daarbij kunnen ondersteunen.

Voorwaarden toetsing

In de training wordt er gebruik gemaakt van een voor- en nameting welke inzicht verschaft in de vorderingen betreft de kennis over AMBIT.

Evaluatie

Bijstelling van de AMBIT opleiding gebeurt regelmatig op basis van de schriftelijke eindevaluatie.

De cursist bereidt zich voor door het lezen van de literatuur. De cursusdagen bestaan uit presentaties per inhoudelijk onderdeel. Er wordt gebruik gemaakt van filmmateriaal en interactieve oefeningen, rollenspelen en feedback. De kennis wordt getoetst aan het begin en aan het einde van de cursus. De nadruk ligt op een veilige sfeer, waar ruimte is om te oefenen.

VERPLICHTE LITERATUUR

AANBEVOLEN LITERATUUR

Deze AMBIT-opleiding is geaccrediteerd bij:

Meld je nu aan

Heb je een vraag over deze training?

Stel je vraag via ons contactformulier, we helpen je graag verder.