In januari zijn Saskia Knapen en Rozemarijn van Duursen onder de vlag van MBT-expertise gestart met AMBIT-Expertise. We zijn ontzettend trots op deze aanwinst voor de GGZ in Nederland!

Ontwikkeld in het Anna Freud Centre

AMBIT (Adaptive Mentalization Based Integrative Treatment) is net als MBT ontwikkeld in het Anna Freud Centre in Londen. Saskia en Rozemarijn, beiden psychiater en zeer ervaren met de AMBIT-methode, gaan AMBIT-Expertise inhoudelijk leiden. Zij zijn de eersten in Nederland die gecertificeerde AFC AMBIT-trainingen gaan geven.

Teambenadering met praktische hulpmiddelen

AMBIT is geen specifieke therapievorm of protocol, maar een werkwijze, een manier van denken. Het is een teambenadering met praktische hulpmiddelen voor de behandeling van cliënten met ernstige en complexe problemen, die een ambivalente relatie hebben met hulp. Als behandelaar zoek je steeds naar de balans in de (on)mogelijkheden in een specifieke setting: bij een specifieke doelgroep, binnen een organisatie en tussen lokale evidentie en wetenschappelijke kennis. Door deze flexibiliteit kan AMBIT gebruikt worden bij een scala aan cliënten, waarbij de praktische invulling er in iedere setting en bij elke doelgroep anders uit kan zien.

AMBIT Update Training

Naast de AMBIT-introductietraining hebben we nu ook de nieuwe AMBIT Update training. Dit is een incompany-training voor teams die eerder in AMBIT zijn getraind. In deze training gaan we dieper in op onderdelen uit het boek AMBIT in de praktijk, zoals:

  • Hoe ga je om met een moeilijke behandelrelatie?
  • Hoe AMBIT ben jij?

Het is mogelijk om de training uit te breiden met meer onderwerpen uit het boek. En ook supervisie en casuïstiekbespreking zijn mogelijk.

AMBIT-Expertise netwerk NL

Het voormalige “EPA PS netwerk NL” gaat door via AMBIT-Expertise onder leiding van Saskia Knapen en Rozemarijn van Duursen. Een vrijplaats voor teams die mentaliserend werken met ernstige en complexe problematiek. In dit netwerk wisselen de deelnemers online 2 keer per jaar (1,5 uur) op een laagdrempelige manier, praktische informatie uit over specifieke onderwerpen. Bijvoorbeeld over ‘Co-morbiditeit met ASS’. Een greep uit de aangesloten instellingen: Altrecht, Lentis, GGZ Drenthe, Mediant, Vincent van Gogh, GGZ Eindhoven, Emergis.

Heb je een vraag AMBIT?

Stel je vraag via ons contactformulier, we helpen je graag verder.